Webinar professionals
"Zicht op buiten"

In de Buitenspeelweek spelen we toch één uurtje binnen op donderdag 10 juni 2021 van 15.00 –16.00 uur tijdens het webinar “Zicht op Buiten”.

Beleidsmakers krijgen in één uur presentaties vanuit kennis, beleid en praktijk en tips over hoe buitenspelen te stimuleren. Bijdragen zijn er van o.a. Caroline Klaver, oogarts en hoogleraar epidemiologie (Erasmus MC en Radboud MC), Mai Chin A Paw, hoogleraar epidemiologie van jeugd en gezondheid (Amsterdam UMC) en Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder (Jantje Beton). Ook deelt een aantal gemeenten hun aanpak.

In de Buitenspeelweek 2021 stimuleren we kinderen en jongeren om veel buiten te spelen. Dat is nodig, want kinderen spelen steeds minder buiten en brengen veel tijd door achter het beeldscherm. Kinderen en jongeren ondervinden hier schade van. De zorgen over hun ontwikkeling op het gebied van lichamelijke en psychische gezondheid zijn groot. Is dit tij nog te keren? Als beleidsmaker heb je daarin een rol. Buitenspelen kun je stimuleren vanuit diverse lokale, regionale en landelijke beleidskaders, zoals omgevingsvisie, preventie- en sportakkoorden. Grijp deze kans aan om kinderen meer te laten buitenspelen! Er zijn al veel mooie voorbeelden: denk aan gezonde schoolpleinen, speelbossen en tiny forests.

Organisatie
Het webinar Zicht op Buiten wordt georganiseerd door Alles is Gezondheid en het Netwerk Zicht op Buiten en is onderdeel van de landelijke Buitenspeelweek. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor het belang van buitenspelen. Het is een initiatief van Jantje Beton, Johan Cruyff Foundation, Krajicek Foundation, Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Mulier Instituut.

Kijk terug
Kijk hieronder het webinar terug.

 

Georganiseerd door